perjantai 24. heinäkuuta 2009

Perjantai 17.07.2009

Nyt jatkoimme matkaa pitkin Kuninkaantietä. Meillä oli mukana Kuninkaantien Fillariopas, joka on varsin perusteellinen ja monipuolinen selvitys ko. tiestä ja sen varrella olevista kohteista. Heti Paimiosta lähdettäessä ja katseltaessa karttaa, että mihin suuntaan kääntyisimme, kysyin vastaantulevalta sauvakävelyllä olleelta rouvalta tietä. Hän näytti meille tien ja ilmoitti meidän olevan Etelä-Pohjanmaalta. Hän kertoi asian heti huomanneen murteestamme, kun hänen miehensä on Kauhavalta kotoisin.
Paimiosta tie kulki hyviä ja vaihtelevia kyläteitä pitkin ensin Halikkoon. Kulkua auttoi myötätuuli.Tie oli vaihteleva, koska eräässä laskussa mittari näytti 53km/h nopeutta. Halikosta tultiin Saloon, jolloin olimme siihen mennessä ajaneet Paimiosta 30km. Nautimme kahvit ja runsaat sämpylät Salon torilla, joka oli yllättävän iso ja vilkas monipuolisine myyntipisteineen. Luonnollisesti ostettiin juomapulloihin kivennäisvettä. Kuin meillä oli hyvät säät ja helteiset päivät, minulla kului nestettä noin kolme litraa päivässä. Salon torilta soitin puhelimella vanhalle tutulleni lomalla olevalle Salon uudelle kaupunginjohtajalle ja kerroin terveiset ja kehuin Salon torielämää. Hän oli samaa mieltä, vaikka sanoikin uudella Salolla olevan talouden kanssa tekemistä, kun mm.lomautettuna on tuhat henkeä.
Salosta jatkettiin matkaa Kuninkaantietä pitkin etelää Teijoon ja siitä eteenpäin kohti Ylönkylää. Tällä välillä olikin kovia ja pitkiä nousuja, mikä nosti sykettä. Mielestäni meidän peruskuntomme kesti hyvin ko. nousujen rasitukset. Ylönkylästä matka jatkui kohti Tenholaa, jossa välillä oli 5 kilometrin soratieosuus. Tenholasta ajoimme suoraan tietä n:o 52 Tammisaareen emmekä poikenneet Kuninkaantielle, koska sillä oli soratieosuutta. Tammisaaressa majoituttiin kesähotelliin, joka oli kansanopiston oppilasasuntola. Majoitus oli varsin askeettinen mutta pyöräilijälle riittävä.Matkaa tuli 110km ja kaloreita kului 4167. Keskinopeus oli 17,8 ja aikaa kului kuusi tuntia.Neljänä päivänä olime pyöräilleet yhteensä 447km. Illalla nautimme rantaravintolassa hyvän kalaillallisen.

Ei kommentteja: